2,25 stiklinės miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
3/4 stiklinės kakavos miltelių,
1 arbatinis šaukštelis tirpios ekspreso kavos,
2 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės augalinio aliejaus,
2 didelių kiaušinių baltymai,
1 visas didelis kiaušinis,
30 g šokolado (ištirpdykite),
1 maišelis vanilinio cukraus,
1/2 stiklinės neriebaus pieno.
3/4 stiklinės verdančio vandens.
Glazūrai:
Plytelė (100 g) juodo šokolado be priedų.
Gaminame:
1. Ištepkite margarinu nepridegančią kekso formą.
2. Sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Atskirame inde išmaišykite kakavą, kavą, įpilkite 3/4 verdančio vandens ir išmaišykite.
4. Mikseriu iš lėto sumaišykite cukrų, augalinį aliejų, kiaušinių baltymus ir 1 kiaušinį iki vientisos masės. Padidinkite maišymo greitį ir dar maišykite 2 minutes, kol masė sutirštės. Pridėkite kakavos ir kavos masę bei ištirpintą šokoladą. Tęskite maišymą ir palaipsniui sudėkite likusius produktus - miltus ir pieną.
5. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kekso formą. Kepkite 45 minutes. Iškepus palikite formoje 10 minučių, paskuis išimkite iš formos ir leiskite ataušti.
6. Ataušusį keksą apipilkite ištirpintu karštu šokoladu.
Skanaus!