aA
Antrąją Velykų dieną šventę "Velykos Vingio parke" rengia Vilniaus kultūros ir meno skyrius, Vilniaus etninės veiklos centras ir UAB "Vilniaus parkai".

"Šiais metais mes stengsimės visiškai naujai pasižiūrėti į tam tikras tradicijas, bus daug siurprizų, unikalių rungčių", šventės pristatyme žurnalistams sakė "Vilniaus parkų" direktorius Algirdas Nomeika.

Kaip ir praėjusiais metais, Vingio parke taip pat bus statoma margučių piramidė. Pernai ši piramidė buvo pastatyta iš 20 tūkst. margučių.

Anot A. Nomeikos, šiais metais neatsirado rėmėjų piramidės statymui, todėl šią akciją galima pavadinti "Paremk piramidę". Tačiau organizatoriai tikisi, jog piramidė nebus mažesnė, nei praėjusiais metais.

Pasak organizatorių, jau penktąjį kartą vilniečius aplankys ir Velykė, kuri gražiausiai išmarginusiems kiaušinius vaikams dovanos po savo margintą kiaušinį.

Didelę staigmeną apsilankiusiems Vingio parke rengia uždaroji akcinė bendrovė (UAB) "Jungtinis alaus centras".

Spaudos konferencijoje UAB "Jungtinis alaus centras" atstovė ryšiams su visuomene Rita Mikailienė sakė, jog bus surengtos kamuolio metimo į krepšį rungtynės, o taikliausias metikas gaus 10 tūkst. litų prizą.

Šioje rungtyje dalyvauti galės kiekvienas nusipirkęs Utenos alaus Vingio parke ir gavęs kuponą su numerėliu. Iš užsiregistravusiųjų bus atrinkti tik 10 laimingųjų, kurie varžysis trimis etapais.

Paskutiniame etape į krepšį reikės pataikyti iš 8 metrų atstumo, šios rungties nugalėtojas ir gaus didįjį prizą.

"Tokia rungtis parinkta todėl, jog mes ne kartą rėmėme Lietuvos krepšininkus, Lietuva yra krepšinio šalis ir mes norime didžiuotis taikliais metimais", sakė R. Mikailienė.

Antroji rungtis - sunkvežimių traukimas. Iš Utenos alaus gamyklos atvažiuos 6 tonas sveriantys sunkvežimiai "Scania", patraukę šiuos sunkvežimius dalyviai laimės po dėžę Utenos alaus.

Dar viena iš rungčių - alaus dėžės nešimas per baseiną, dėžę pernešę dalyviai - ją ir laimės.

Apsilankiusiųjų Vingio parke taip pat lauks atrakcionai, konkursai, folklorinių ansamblių koncertai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.