aA
Libijos lyderis Gaddafis šalies moterims pareiškė, kad rūbai – tai “Šėtono darbas”. Pulkininko Gaddafio teigimu, “būtent Šėtonas pasiūlė Adomui ir Ievai prisidengti lapais.”
Be to, Libijos vadovas kritikavo islamo religijos propaguojamą griežtą moterų rengimosi kodą.

Daugelyje musulmoniškų šalių moterys yra priverstos plaukus slėpti po galvos dangalais, vilkėti ilgas sukneles bei prisidengti veidą šydais.

Pasak Libijos vadovo, kuris tradicinę spalvingą mantiją iškeitė į paprastą baltą kostiumą ir melsvus marškinius, žmonės neturėtų būti vertinami pagal drabužius, kuriuos jie dėvi.

“Drabužiai, tai nėra vienintelis kriterijus, pagal kurį žmonės gali būti vertinami. Jie neatspindi žmonių moralės. Moteris gali dėvėti šortus ir būti dorovinga, kita vertus, ji gali būti žemos moralės ir vilkėti ilgą suknelę,” sakė jis.

Pulkininkas Gaddfis pasiūlė musulmoniškoms šalims imtis “kultūrinės revoliucijos, kuri išvaduotų moteris nuo neteisingų draudimų”, pranešė "South African Press Association".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.