aA
V.Landsbergis sekmadienį 11 val. ryto Seimo rinkimuose balsavo "už savo partiją". Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis po balsavimo žurnalistams sakė, jog realiausiais pretendentais į Seimo pirmininko postą mato savo partijos narius.
Juo, pasak Seimo pirmininko V.Landsbergio, galėtų būti dabartinis premjeras Andrius Kubilius bei Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Arvydas Vidžiūnas.

V. Landsbergis 2000 metų Seimo rinkimuose balotiruojasi tik konservatorių partijos sąraše, rinkimuose į Seimą vienmandatėje rinkimų apygardoje Seimo pirmininkas kandidatūros nekėlė.

V. Landsbergis yra įrašytas pirmuoju numeriu konservatorių partijos kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje. Daugiamandatėje apygardoje renkama 70 Seimo narių, likę 71 - vienmandatėse apygardose.

Seimo pirmininkas balsuoti į savo balsavimo apylinkę Žvėryne atėjo pėsčiomis, atidavęs balsą "už save, už savo partiją" V. Landsbergis išvyko mašina.

Balsavimas Lietuvos Seimo rinkimuos prasidėjo sekmadienį 7 valandą ryte ir truks iki 20 valandos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.