aA
Daugiau nei trečdalis mokinių Anglijoje ir Velse per praėjusius metus yra nors kartą nukentėję peštynėse, teigiama pirmadienį skelbiamose Mokytojų ir dėstytojų asociacijos (MDA) išvadose.
Apie 13 proc. 11-16 metų mokinių buvo užpulti, o 10 proc. vaikų kartais neina į mokyklą, nes bijo smurto. Apklausa taip pat parodė, jog apie 30 proc. mokinių įsitikinę, kad mokytojai apie peštynes nežino.

"Mus pribloškė faktas, kad tiek daug vaikų mokykloje patiria smurtą", sakė MDA generalinis sekretorius Peteris Smithas (Piteris Smitas).

"Jei jaunuoliai mokykloje turi baimintis dėl savo saugumo, tai reikia paklausti, kaip jie jausis išėję į gyvenimą", BBC sakė P. Smithas.

"Mori" agentūros atlikta 2,6 tūkst. mokinių apklausa parodė, kad labiausiai nesaugūs jaučiasi jaunesnieji. Peštynėse nukenčia daugiau nei pusė 11-mečių, o tokių 15-mečių ir 16-mečių yra apie 25 procentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.