aA
Keliolikai Alytaus gyventojų po tris litus teko sumokėti už jiems atsiųstus Naujosios sąjungos (socialliberalų) reklaminius laiškus.
Kadangi jokio atgalinio adreso ant vokų nebuvo, adresatai tik juos atplėšę sužinojo, kad sumokėjo už jiems atsiųstą rinkimų agitaciją.

Neįgalų vaiką auginanti alytiškė Aušra Katiliuvienė sakė laukusi registruotu laišku iš Vilniaus atsiunčiamo gydytojo atsakymo, todėl buvo nusivylusi ir pasipiktinusi, kai vietoj jo voke rado Artūro Paulausko nuotrauką ir agituojantį laišką.

Tiesa, vėliau socialliberalų atstovas 3 litus moteriai grąžino.

Socialliberalai pažadėjo grąžinti pinigus ir kitiems po 3 litus už jų gavimą mokėjusiems alytiškiams. Tokių žmonių Alytuje buvo 14.

Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotojas Gediminas Jakavonis teigė, kad tokie laiškai 28 apygardų rinkėjams turėjo būti pristatyti nemokamai.

Anot G.Jakavonio, nesusipratimas atsirado dėl elementarių techninių priežasčių: nekokybiškais klijais užklijuoti pašto ženklai nuo kai kurių vokų nukrito. Už laiškus, ant kurių vokų nebuvo pašto ženklų, teko sumokėti jų gavėjams.

Bet Naujosios sąjungos Alytaus skyriaus vadovas Kęstutis Dambrauskas šioje istorijoje įžvelgia piktus konkurentų kėslus ir teigia, kad kažkas pasinaudojo Naujosios sąjungos sumanyta akcija, norėdamas sukompromituoti socialliberalus rinkėjų akyse.

Lietuvos rytas