aA
Artūras Račas Politikos apžvalgininkas

A.Brazauskas ir jo patarėjai puikiai supranta, kad diskusija su dabartiniu Vyriausybės vadovu A.Kubiliumi yra nepalanki, mat premjeras, koks jis bebūtų, valdo daug ir pačios šviežiausios informacijos apie įvairias sritis.

Prie šios informacijos A.Brazauskas dabar prieiti negali. Štai prisiminkime Amerikos pavyzdį: apžvalgininkų nuomone, užvakar debatuose tarp kandidatų į JAV prezidentus, A.Goras atrodė kur kas geriau nei jo konkurentas, nes jis taip pat valdo daugiau informacijos.

Su V.Landsbergiu A.Brazauskui diskutuoti žymiai lengviau, mat ekonomiką prezidentas išmano labiau nei Seimo pirmininkas.

Taigi, jei kalba pakryps apie ekonominius dalykus, “Ringe” stipresnis pasirodys A.Brazauskas, o jei bus šnekama daugiau apie istoriją, ideologiją, moralę, ar emocinius dalykus, tvirčiau atrodys V.Landsbergis.

Beje, A.Brazauskui su V.Landsbergiu diskutuoti, matyt, labiau norisi dar ir todėl, kad jie - tos pačios kartos politikai, o A.Kubilius - jaunesnės, modernesnės kartos politikas.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

A.Brazauskas išsigando A.Kubiliaus

Tai komentuoja:

Česlovas Juršėnas Lietuvos demokratinės darbo partijos pirmininkas

Liudvikas Sabutis Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) atstovas

Veidas