aA
Konservatoriai mažą jų atstovų merų skaičių sieja su tuo, kad partija buvo politiškai nuosekli ir atsisakė dalyvauti varžybose su kitomis politinėmis jėgomis.
"Mes elgėmės šiek tiek kitaip, negu kitos partijos - mes buvome politiškai nuoseklūs ir nesistengėme, susijungdami su kairiaisiais, išsikovoti daugiau merų ar vicemerų postų", BNS korespondentui sakė konservatorių partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo kancleris Jurgis Razma.

Per savivaldybių rinkimus laimėję 199 mandatus, konservatoriai buvo treti, tačiau tik du konservatoriai tapo merais, ir pagal šį rodiklį konservatoriai nukrito į 7-9 vietą.

"Mes tose varžybose neturėjome galimybių dalyvauti, nebent būtumėme visiškai atsisakę savo programos ir būtumėme metęsi į bet kokias derybas dėl postų", sakė J. Razma.

Jis pastebėjo, kad jei kiekvienoje savivaldybėje būtų įvertinti dešiniųjų ir kairiųjų gauti mandatai, būtų aiškiai matyti, kad visur kairiųjų yra daugiau kaip pusė.

"Merų skaičiuose yra viskas dėsninga, nes po to, kai centras, valstiečiai ir socialliberalai pasakė, kad jie eina su kaire puse, dėl balanso tapo viskas aišku", kalbėjo J. Razma.

Anot jo, jei Centro sąjunga būtų pasisakiusi už jungimąsi su dešiniaisiais, merų santykis galėjo būti kitoks.

Pati Centro sąjunga turi 8 merus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.