aA
Parlamentaras Povilas Gylys kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas įtraukti jį ir jo žmoną Nijolę į rinkėjų sąrašus.
Parlamentaro pareiškimas komisijai buvo įteiktas spalio 3 dieną, nors VRK galutinius rinkėjų sąrašus, pagal Seimo rinkimų įstatymą, turėjo patvirtinti iki spalio 1 dienos.

VRK iš anksto buvo pranešusi per žiniasklaidą, jog rinkėjai, negavę rinkėjo pažymėjimo, turi kreiptis į savo rinkimų apylinkės komisiją ne vėliau kaip rugsėjo 27 dieną.

P. Gylys rinkėjo pažymėjimo negavo, nes nebuvo žinoma jo gyvenamoji vieta. "Šiuo metu esu benamis", teigė BNS parlamentaras, atsisakęs ką nors daugiau komentuoti. Jis tik pridūrė, jog dėl rinkėjo pažymėjimo nesikreipė anksčiau dėl didelio užimtumo rinkimų kampanijoje.

P. Gylys yra LDDP narys, bet rinkimuose nedalyvauja.

VRK komisija ketvirtadienį svarstys, ar įtraukti P. Gylį ir jo žmoną į rinkėjų sąrašus. VRK komisijos duomenimis, rinkėjo pažymėjimo nėra gavę dar apie 96 tūkst. piliečių, kurių gyvenamoji vieta nežinoma.

Kiti piliečiai, kurie negavo rinkėjo pažymėjimo, bet turi pasą su jame įrašytu gyvenamosios vietos adresu arba pasą ir dokumentą apie deklaruojamą gyvenamąją vietą, gali kreiptis į apylinkės rinkimų komisiją dėl įrašymo į papildomus rinkėjų sąrašus ne vėliau kaip iki rinkimų dienos 18 valandos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.