aA
Vakar Kauno policininkai apklausė du žmones, Dainavos apygardoje platinusius lapelius su klausimais be atsakymų, įžeidinėjančius kandidatą į Seimo narius prof. Kęstutį Glavecką.
Šią savaitę Dainavos mikrorajone buvo pradėti platinti šmeižikiški lapeliai. K.Glavecko rinkiminiam štabui apie tai pranešė patys rinkėjai, o vakar jie sulaikė lapelius platinusius trisdešimt penkerių metų vyriškį G. B. ir šešiasdešimties metų moterį R.Z. Dainavos policijos komisariate abu jie buvo apklausti, tačiau pareigūnai dar aiškinasi, kaip traktuoti šį įvykį.

Pasak Dainavos policijos komisariato komisaro Egidijaus Kriaučiūno, pirminiais duomenimis, abu žmonės tėra atsitiktiniai šio incidento dalyviai, o tiksliau, vykdytojai, nes juos kažkas paprašė padalyti šiuos lapelius. Komisaras neprasitarė, ar pareigūnai turi informacijos apie užsakovus, nes vyksta tyrimas.

Platintuose lapeliuose atspausdinti šeši klausimai Seimo nariui Kęstučiui Glaveckui: "kokiais konkrečiais darbais Lietuvos žmonėms gali pasigirti Centro sąjungos narys, Seimo senbuvis Kęstutis Glaveckas, kodėl jis paliko nuviltus Alytaus žmones, kurie 1996 metais išrinko jį į Seimą ir, neištesėjęs pažadų, kelia kandidatūrą Kauno mieste, kur nėra nei gimęs, nei augęs, o gal galvoja, kad naujiems rinkėjams yra lengviau žadėti" ir kt. Šiuos klausimus pasirašė mistinė organizacija ar žmonės, pasivadinę LŽPSN. Policininkai sulaikytųjų automobilyje aptiko kelis šimtus tokių lapelių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė, kad platinami anoniminiai lapeliai nėra teigiamas dalykas, tačiau, ar jie šmeižia kandidatą, turi nuspręsti jis pats. "Anonimiškumo negalime teisinti. Jeigu žmogus turi savo poziciją ar nori kažko paklausti kandidato į Seimą, jis turi tai padaryti viešai. Galbūt per spaudą ar susitikimus su kandidatu. Reikia suteikti galimybę jam atsakyti į klausimą", - sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas.

Kęstutis Glaveckas teigė, kad šie lapeliai su klausimais jį įžeidė, tačiau jis nelinkęs sureikšminti šio įvykio. "Mano rinkiminiam štabui pradėjo skambinti žmonės, kad kažkokie valkatos dalija lapelius. Labai jau nepriimtina pateikimo forma. Juolab tai daroma anonimiškai. Šmeižiama, kad neva nieko nepadariau Alytuje ir pan. Žinoma, nerašoma, kad "Glaveckas valgo gyvas vištas" ar pan.", - sakė kandidatas į Seimo narius. Jis pastebėjo, kad šiai rinkiminei kampanijai trūksta korektiškumo kitiems dalyviams, tačiau nespėliojo, kam naudinga jo rinkiminėje apygardoje platinti šiuos lapelius.

Kauno diena