aA
Didžiosios Britanijos princas Charlesas paveldėjęs sostą ketina atsisakyti karaliaus Charles'o III titulo, nes šis vardas asocijuojasi su kruvina Didžiosios Britanijos praeitimi, rašo šeštadienio "The Times" numeris.
Didžiosios Britanijos princas Charlesas ir Camilla Parker Bowles
Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas savo ilgametę draugę Camillą Parker Bowles ves balandžio 8 dieną. Ceremonija įvyks Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje, ketvirtadienį pranešė princo atstovai. Po vedybų K. Parker Bouls bus suteiktas Jos Didenybės Kornvalio kunigaikštienės titulas.
© Reuters/Scanpix
"Daug kalbėjome apie tai su princu. Mes visi manome, kad taip ir nutiks", - dienraščiui sakė vienas iš dviejų "patikimų draugų", nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Kitas, pasak laikraščio, sakė: "Jie (karališkoji šeima) nuspręs, kai ateis laikas, tačiau jis kalbėjo apie George'o vardą".

Princas Charlesas, kurio pilnas vardas - Charlesas Philipas Arthuras George'as, paveldėjęs sostą iš savo motinos, dabartinės karalienės Elizabeth II, mieliau pasirinktų George'o VII vardą.

1952 metais miręs George'as VI buvo karalienės tėvas, netikėtai perėmęs sostą, kai jo brolis Edwardas VIII atsižadėjo sosto dėl santykių su išsiskyrusia amerikiete.

"The Times" sakė, kad Charleso vardo norima atsisakyti, nes jis asocijuojasi su Charlesu I, kuriam 1649 metais baigiantis Anglijos pilietiniam karui ir susikūrus trumpai gyvavusiai Oliverio Cromwellio respublikai buvo nukirsta galva.

Nužudytojo monarcho sūnus Charlesas II 18 metų praleido tremtyje ir grįžo į Angliją 1660 metais, tačiau buvo pramintas "linksmuoju monarchu" dėl gausaus jo meilužių būrio.

Charleso vardas taip pat asocijuojasi su Charlesu Edwardu Stuartu - romantiniu Škotijos veikėju, pretendavusiu į sostą 18-ajame amžiuje.

Princo Charleso Londono rezidencijos - Klarenso rūmų - atstovas spaudai, pasak laikraščio, sakė: "Vienas iš klausimų, kurį mes uždavėme, - kokiu vardu jis (Charlesas) bus vadinamas. Sprendimas bus priimtas, kai ateis laikas".

Tai jau ne pirmas toks atvejis, kai atsisakoma vardo. 19-ame amžiuje valdžiusios karalienės Victorios tikrasis vardas - Alexandrina Victoria, o Edwardas VIII karališkajame rate buvo vadinamas princu Davidu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.