aA
JAV Kogreso Atstovų Rūmai ketvirtadienio vakarą patvirtino numatytas 453,3 mlrd. dolerių karines išlaidas. Iš jų 50 mlrd. numatytos operacijoms Irake ir Afganistane, taip pat finansuoti kitiems poreikiams, tarp jų - Jungtines Valstijas nusiaubusio uragano "Katrina" padariniams likviduoti.
Pinigai, doleriai, pinigų miestas, banknotai, labirintas
© Corbis/Scanpix
Kai kuriais vertinimais, Pentagono išlaidos karui Irake kas mėnesį sudarys 6 mlrd. dolerių.

JAV karinis biudžetas, kurį Senatas patvirtino trečiadienį, dabar bus nusiųstas pasirašyti šalies prezidentui George`ui W. Bushui.

JAV Kongresas ketvirtadienį taip pat pratęsė kovai su terorizmu skirto Patriotinio įstatymo galiojimą iki vasario 3 dienos.

Kongreso sprendimą, kaip manoma, patvirtins prezidentas George`as W.Bushas, nors jis ir prieštaravo, kad laikinai būtų pratęstas įstatymas, kurio galiojimo laikas baigiasi mėnesio pabaigoje.

Patriotinis įstatymas buvo priimtas buvo priimtas po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų Niujorke ir Vašingtone. Jis išplėtė federalinės vyriausybės ir specialiųjų tarnybų įgaliojimus, leidęs joms klausytis piliečių asmeninių pokalbių telefonu, atlikti slaptas kratas ir įtariamųjų būstuose įrengti klausymosi priemones siekiant užkirsti kelią ekstremistinei veiklai.

Demokratai ir kiti šio įstatymo kritikai teigia, kad jis suteikia valdžiai pernelyg didelius įgaliojimus kontroliuoti piliečių asmeninį gyvenimą ir suvaržo jų teises ir kad pasiūlyti pakeitimai yra nepakankami. Jie primygtinai reikalauja padaryti šio įstatymo pataisas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.