aA
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga pareiškė, kad Ryga neturi teritorinių pretenzijų Rusijai. Interviu laikraščiui "Izvestija", kuris išspausdintas penktadienį, V.Vykė-Freiberga, atsakydama į klausimą, kam priklauso Pytalovo rajonas, pažymėjo: "Viskas priklauso nuo to, kokiu dokumentu remdamiesi jūs žiūrite į tai. Šiaip ar taip de facto šią teritoriją nuo 1945 metų valdo Rusija".
Rusijos prezidentas V.Putinas sutinka Latvijos prezidentę Vairą Vykę-Freibergą iškilmingame Pergalės dienos minėjime Maskvoje.
Rusijos prezidentas V.Putinas sutinka Latvijos prezidentę Vairą Vykę-Freibergą iškilmingame Pergalės dienos minėjime Maskvoje.
© Reuters/Scanpix
"Jeigu mums pavyktų pasirašyti ir ratifikuoti esamą sienos sutartį, tai šitai taip ir liktų, nes Latvija nepretenduoja susigrąžinti šio regiono (Pytalovo rajono). Mes iš tikrųjų šito nebenorime", pabrėžė Latvijos prezidentė.

Kalbėdama apie tai, kada galėtų būti pasirašyta Rusijos ir Latvijos sienos sutartis, ji pareiškė nuomonę, kad tai galėtų įvykti kitų metų pavasarį.

"Jeigu norite išgristi scenarijų, tai galbūt jau pavasarį, per mūsų ministro pirmininko vizitą į Maskvą būtų galima pasirašyti tą sutarties variantą, kuris buvo paskutinis", - pareiškė prezidentė, pridurdama, kad abi šalys jį suderino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.