aA
Šimtai Izraelio merginų, norėdamos ištekėti, prie vieno garbaus rabino kapo neša savo apatinius drabužius - taip jos tikisi, kad jų maldos dėl santuokos bus išklausytos.

Liemenėlė, apatinukai
Liemenėlė, apatinukai
© Corbis/Scanpix
Nuo rabino Yenothano Beno Uzielio kapo, esančio Šiaurės Izraelio Amukos regione, jau buvo nurinkta apie 400 porų kelnaičių ir liemenėlių, kurios buvo užkabintos ant kapavietės lango grotelių ar šalimais augančių medžių šakų, sekmadienį pranešė dienraštis "Maariv".

Anot judėjų tradicijos, bet kuris žmonos ar vyro dar neturintis asmuo, aplankęs šį kapą, per metus sutiks savo antrąją pusę ir ištekės arba ves.

Tačiau rabinas Israelis Deri, atsakingas už šventų vietų saugojimą Šiaurės Izraelyje, laikraščiui teigė, kad tokių merginų maldos tikrai liks neišgirstos.

"Pasikonsultavęs su vyresniaisiais rabinais galiu užtikrinti, kad šios merginos ne tik elgiasi šventvagiškai, bet ir niekada nesulauks palaiminimo", - sakė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.