aA
Mauzeris: Sūrski, ar žinai, kad buvo patikrintos lietuvių vertybės ir 90-čiai nuošimčių labiausiai patinka darbštumas.

Sūrskis: Anokia čia sensacija. Man irgi darbštumas patinka. Galiu dienų dienas stebėti, kaip kiti dirba. Kaip faina vasarą su bambaliais gulėti pagriovy ir stebėti, kaip moteriškės ravi daržus. Kai niekas neravi, tai aš užmiegu, o kai kas nors juda kruta, tai negali akių atplėšti.

Peliukai, Mauzeris ir Sūrskis
Peliukai, Mauzeris ir Sūrskis
© LNK
Mauzeris: Jo, atrodo, lyg pats dirbtum. Bet yra kitas paradoksas – lietuviai darbštumą vertina, o Seimas jiems ant pykčio poilsio dienų dadėjo. Dabar jeigu vasario 16-oji sekmadienį, tai pirmadienį lėbaujam toliau?

Sūrskis: Čia negerai. Reiškia pirmadienį su bambaliu griovyje nebus ką stebėti. Reikės gulėti prie Belarusijos sienos ir žiūrėti, kaip jų moterys daržus ravi. Nevertint darbštumo gi žmogus negali.

Mauzeris: Bet vis tiek nesuprantu… Tarkim, jeigu Mindaugo karūnavimo diena išpuola sekmadienį, kodėl aš turiu dar ir pirmadienį švęsti. Juolab, kad profesorius Gudavičius aiškiai įrodė, jog Mindaugas buvo karūnuotas būtent sekmadienį.

Sūrskis: Ot durna pelė… Atsistok į Mindaugo vietą. Jeigu tau sekmadienį uždeda karūną, ar tu pirmadienį eisi į darbą. Tu manai, kad Basanavičius pasirašė Nepriklausomybės aktą ir kitą dieną išvarė šunvočių pjaustyt. Vyrai pasėdėjo iki ketvirtadienio, ko pasėkoje turim tik akto kopiją.

Mauzeris: Nu jo, darbštumas ir noras pratęsti būdingas 90 proc. tautos.

----------------------------------------------------

Mauzeris: Vat Sūrski, koks žiaurus likimas tautos, katra nepapuolė į Europos Sąjungą.

Sūrskis: Jo, skurdas ir badas žvelgia į akis Bulgarijai, Rumunijai ir Norvegijai…

Mauzeris: Kaip Norvegijai? Taigi šalis viskuo aptekusi

Sūrskis: Buvo aptekusi, o dabar nuskurdo. Jųjų parlamentas po 100 metų pertraukos priėmė įstatymą, kad vėl galima Norvegams elgetauti ir valkatauti gatvėse.

Mauzeris: O dėl ko čia jie tokį įstatymą priėmė?

Sūrskis: Mielas kolega, gamykla statoma ten, kur yra žaliavos, o įstatymas valkatauti leidžiamas ten, kur yra valkatų.

Mauzeris: Tu matai, atrodė norvegai turtingi žmonės, o prašau…

Sūrskis: Oi, kolega, ubagas ir valkata tą patį reiškė prieš šimtą metų. Šiais laikais valkatauja gi ir pasiturintys žmogai. Štai puikus pavyzdys ant Lietuvos: Viktoras, turtingas kaip trys norvegai, neturi nei darbo, nei išsilavinimo ir važinėja po Lietuvą. Tipiškas valkata.

Mauzeris: Nu jo, ne elgetauja, bet valkatauja…

Sūrskis: Ir dar ubagams duoda. Prieš 50 metų mokslininkai nė neįtarė, kad valkatos šitaip mutuos.

Mauzeris: Tai gal Viktoras yra genų inžinerijos produktas?

Sūrskis: Aš seniai įtariau, kad Viktoro genome yra rauginto agurko chromosomų.

"Dviračio šou"