aA
Vyriausybė pritarė pasiūlymui naują užsienyje gautų pajamų dvigubo apmokestinimo panaikinimo tvarką taikyti jau 2005 m. tam tikrose užsienio valstybėse gautoms pajamoms. Atitinkamas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas dar svarstys Seimas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.
Pinigai, eurai, progresas, pelnas, procentai
Pinigai, eurai, progresas, pelnas, procentai
© Corbis/Scanpix
Pagal šią tvarką, ES valstybėse ir tose šalyse, su kuriomis Lietuva yra pasirašiusi dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis, gautos pajamos būtų atleistos nuo mokesčio Lietuvoje, jeigu mokestis jau buvo sumokėtas toje užsienio valstybėje (išskyrus palūkanas, honorarus ir dividendus, nuo kurių užsienio valstybėse sumokėtą mokestį ir toliau bus leidžiama atskaityti iš Lietuvoje mokėtinos mokesčio sumos).

Preliminariais Finansų ministerijos skaičiavimais, atleidus nuo mokesčio Lietuvoje 2005 m. užsienyje gautas pajamas, 2006 m. valstybės biudžeto pajamų netekimai gali siekti apie 18 mln. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.