aA
Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai nuo šiol posėdžiaus naudodamiesi elektroniniais dokumentais. Prieš tris savaites vyko bandomasis tarybos posėdis "be popierių", kurio metu buvo sėkmingai išbandyta, kaip veikia informacijos valdymo sistema, pranešė sostinės savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė
© DELFI
Visi savivaldybės tarybos nariai ir administracijos vadovai naudojasi nešiojamais kompiuteriais, tarybos posėdžių salėje veikia bevielis interneto ryšys. Prie dokumentų valdymo sistemos, prieinamos per interneto naršyklę, vartotojai gali prisijungti per bet kurį interneto prieigos tašką.

Įdiegus informacijos valdymo sistemą sostinės tarybos darbe, bus įgyvendintas svarbus elektroninis valdžios kūrimo etapas. Tikimasi, kad įdiegus naujus darbo metodus bus sutaupomas didelis kiekis popieriaus, bus greičiau ir efektyviau keičiamasi informacija.

Savivaldybės administracijos darbuotojai jau metus naudojasi informacijos valdymo sistema, kuri sudaro galimybes su visais savivaldybės dokumentais dirbti ir juos saugoti vieningoje duomenų bazėje, o ne tik popieriniuose archyvuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.