DĖMESIO! Išrinkite metų citatą

...
aA
Kviečiame naujienų portalo DELFI skaitytojaus rinkti įsimintiniausią šiemet pasakytą frazę – metų citatą. Per 2005 metus DELFI puslapyje daugiau kaip pusšimtis arba kas septinta dienos citata sulaukė daugiau nei 100 skaitytojų komentarų.
kumščiai, muštis, ginčas, kova
© Corbis
Išradingiausias šnekėtojas buvo premjeras Algirdas Brazauskas – apie penktadalis iš daugiau nei 100 komentarų sulaukusių citatų buvo premjero ištarti žodžiai.

Skaitytojai buvo linkę komentuoti ir kitų DELFI komentatorių dienos citatas – iš pusšimčio labiausiai komentuojamų citatų aštuonios buvo išsakytos naujienų portalo skaitytojų.

Komentatoriai labiausiai buvo linkę nuomonę išsakyti prie citatų apie žmonių gyvenimo sąlygas Lietuvoje: prastėjančią demografinę padėtį, apie „rojų be pajamų biudžete“, „fokusininkus“ pensininkus, kurie išgyvena už 400 litų per mėnesį, Lietuvos merginų išpuoselėtą grožį kaip paskutinę likusią priežastį dar neemigruoti.

Buvo aktyviai komentuojamos citatos ir apie aktualiausius to meto įvykius. Tačiau skaitytojai įvykių aktualumo nesiejo vien su eilinėmis kalbomis apie valdančiosios koalicijos griūtį ar „Mažeikių naftos“ pardavimu.

Dienos citatų komentatoriams labiau aktualu buvo Lietuvos dalyvavimas Eurovizijos (arba „kaimynovizijos“) konkurse, pajuokavimas apie dar vienos laikinosios komisijos – gyvybės apraiškoms Marse tirti – steigimą, netradicinių seksualinių pažiūrų atstovų noras „eiti į gatves“, žinia, kad A.Brazauskas vis dėlto nėra Dievas.

DĖMESIO! Išrinkite metų citatą


Sulaukiau iš Lietuvos žinių ir sužinojau, kad garbusis Seimas nubalsavo, jog esu krokodilas ir turiu būti patalpintas zoologijos sode.

Didelė dalis lietuvių - ypač, kuri liko Lietuvoje - nelinkusi į permainas. Jie nesupranta, kad jeigu nebūtų permainų, karstytumėmės medžiais kaip beždžionės ir atsiskaitinėtumėme kriauklelėmis.

A.Kubilius: Gaila, kad Jūs, švelniai tariant, meluojate apie „Williams" atėjimo pasekmes.
A.Brazauskas: Prašyčiau tokių žodžių nevartoti. Esame Seime, ne kokiame nors turguje.
A.Kubilius: Melas yra lietuviškas žodis ir apibūdina tam tikrą kalbėjimą.
A.Brazauskas: Apibūdina Jūsų išsilavinimo lygį.

Skelbiu Seimo pabaigą.

Atsiranda ir gyvų kunigaikštienių: kokioje dar sąmonėje, po kokios dar lingvistinės valdžios ženklu galėtų nutikti tokia įspūdinga sovietinės valstiečių globėjos metamorfozė? Kokioje dar dėžėje, jei ne lygintuvo, supakuotinos tokios regalijos?

Aš nesu dievas, aš tik premjeras.

Ta va būtent, kad Eurovizija ir yra “kaimynovizija”... Ir jei neatitinki kaimyno vizijos - gali darkytis kaip nori - vis tiek būsi nieko nevertas...

Įdomu, kokiomis premijomis reikia apdovanoti pensininkus ir kitus, gyvenančius iš 400 litų "algos" už sugebėjimą egzistuoti šioje šalyje? Štai čia tai tikras fokusas...

Tai, kad Lietuvoje yra gražios ir savo grožį puoselėjančios merginos, - viena iš didesnių priežasčių, kodėl aš dar neemigravau.

Jeigu būtų surinkti 36 Seimo narių parašai dėl komisijos steigimo, tirsiančios, ar yra Marse gyvybė, tai nejaugi tirsime, deleguosime į šią komisiją narius? Jeigu, pavyzdžiui, parlamentaras Petras Gražulis surinktų parašus ir pasiūlytų sukurti komisiją dėl hipnozės reiškinių, ar mes tirsime, juoksimės patys iš savęs?

Labai nemandagi elito ir runkelių sąvokų sklaida vis dėlto atspindi visuomenės susiskaldymą į karius/valdovus ir žemdirbius. Tik bėda, kad mūsų elitas – vakarykščiai runkeliai.

Man svarbiausia - jo kompetencija, o moralė šiuo atveju jokios reikšmės neturi.

Meilė yra tikra be pinigų.

Suvokiant, kad dabar labiau mėgstami naktiniai klubai, o ne bažnyčia, bažnyčia yra uždaryta. Jei žmonės rinksis prie Katedros, aš atidarysiu Katedrą. Bet nelabai tikiu, kad žmonės eitų į bažnyčią iš naktinių klubų.

Aš negaliu pasakyti vaikams - kadangi tapau Seimo nariu, o pagal Seimo Statutą ketverius metus negaliu atostogauti, todėl jūs pasiliekate namuose ir tradiciškai per velykines atostogas nevažiuosite.

Daug humoro šiais metais. Nemažai dalyvių, kurie kažkada nepateko į "Dainų dainelės" konkursą, nusprendė jėgas išbandyti "Eurovizijoje".

Jūs dabar norite vyrą padaryti moterimi, o moterį vyru. Aš prieš tai.

Gėjai savo klubuose - mums ne priešai. Tačiau jei išeis į gatves - taps priešais.

Visi laksto kaip bepročiai mopedais, vos sulaukę pilnametystės sėda į BMW ir užmuša draugus. Pagarbos ir rūpinimosi kitais eismo dalyviais jausmas neišugdytas, jauni žmonės nesupranta savo atsakomybės. Dažnas mano, kad gavęs teises vairuoti gali viską.

Mums reikia galvoti, ką mes valgysime.
Rezultatai
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.