aA
Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui įteiktas 25 sostinės tarybos narių pasirašytas raginimas iki Naujųjų metų pasitraukti iš posto. Miesto vadovui neįsiklausius į šį siūlymą, tarybos nariai žada svarstyti interpeliacijos galimybę. Raštišką raginimą atsistatydinti merui pirmadienį per tarybos frakcijų seniūnų sueigą įteikė buvęs jo pavaduotojas, į opoziciją pasitraukusios Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© DELFI
Paskutiniu momentu parašus padėjo trys Socialdemokratų frakcijos, kuri iki šiol delsė pareikšti savo nuomonę šiuo klausimu, nariai. Tarp jų – vicemeras Gediminas Paviržis, laikomas mero šalininku, ir premjero Algirdo Brazausko žmona Kristina Brazauskienė. Tiesa, du socialdemokratai savo parašais yra parėmę iniciatyvą rengti nepasitikėjimo procedūrą.

Kaip DELFI sakė K.Masiulis, meras į gautą kolegų pareiškimą sureagavo gana atsainiai – liepė jį įregistruoti pas sekretorę.

Anksčiau konservatorius abejojo, ar tarybos nariams pavyks gražiuoju įtikinti merą atsistatydinti. „Normalus politikas, dėl kurio yra kilę tokių abejonių, jau seniai būtų pasitraukęs. Papildomi mūsų pasakymai vargu ar bus efektyvūs“, - kalbėjo K.Masiulis.

Beveik trečdalis pasirašiusiųjų po siūlymu merui pagalvoti apie pasitraukimą yra dabartinės valdančiosios daugumos atstovai, tarp jų – ir visi trys Naujosios sąjungos frakcijos nariai. Išvakarėse jie pareiškė, kad "vienintelė išeitis iš politinės krizės, į kurią pateko Vilniaus miesto taryba, yra mero A.Zuoko atsistatydinimas".

K.Masiuliui nepavyko tarybos narių įtikinti, kad parlamento „abonentu“ pripažintam merui būtina iš karto paskelbti interpeliaciją. Jo parengtą projektą dėl nepasitikėjimo parėmė tik 12 opozicijai priklausančių tarybos narių.

Norint inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą meru, jo oponentai turi surinkti ne mažiau nei trečdalio, t.y. mažiausiai 17, tarybos narių parašus. Po to miesto vadovas per dvi savaites turi sušaukti neeilinį posėdį. Tam, kad interpeliacija įvyktų, būtina, kad balsuojant dėl nepasitikėjimo meru ją paremtų daugiau nei pusė iš 51 tarybos nario, t.y. ne mažiau kaip 26 tarybos narių.

Prieš kelias dienas DELFI kalbintas A.Zuokas teigė ketinantis toliau dirbti „taip pat rimtai, kaip iki šiol“. „Šiandien svarbu darbas ir kūrimas, o ne intrigavimas ir panašiai. Nenoriu leistis į intrigas, turiu rimtesnių darbų“, - sakė meras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.