aA
Socialdemokratų lyderiai tikina galėsiantys sėkmingai tęsti bendradarbiavimą su Darbo partija (DP), nors kai kurie jų kolegos siūlo pagalvoti, ar verta likti koalicijoje su „darbiečiais“.
Juozas Olekas
Juozas Olekas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Tiesa, socdemai teigia į savo gretas mielai priimsiantys iš DP pašalintą Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Petrą Bagušką, jei šis pareikš norą. Neoficialiai kalbama, kad ateityje ne vienas „darbietis“ gali perbėgti į socialdemokratų stovyklą.

Pirmadienį spaudos konferencijoje Socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas neslėpė, jog „pasitaiko atvejų, dėl ko mums (valdančiajai koalicijai – DELFI) reikia diskutuoti“. Socdemų nepasitenkimą sukėlė nepagarbūs DP pirmininko Viktoro Uspaskicho komentarai jų lyderio premjero Algirdo Brazausko adresu.

Anot J.Oleko, susirūpinti verčia ir P.Baguškos, kuris principingai eina savo pareigas „nuskriaudimas išmetant iš partijos“.

„Bet situacija stabilizavosi, aštresnių kampų nematome ir galime tęsti darbą“, - tikino frakcijos seniūnas.

Socdemų teigimu, „darbiečių“ vadovybė truputėlį aprimo po jų prezidiumo pareiškimo, kad jei ministrui pirmininkui bus trukdoma dirbti, teks trauktis iš koalicijos.

„Prezidiumas pasakė, kad yra tam tikros ribos. Šiandien tos ribos neperžengtos, - spaudos konferencijoje tikino Socialdemokratų partijos (LSDP) ir Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas. - Mūsų kolegos kai kuriuos dalykus pasakė. Kas turi ausis, girdi ir darosi išvadas. Nes po prezidiumo posėdžio darbas tapo šiek tiek lengvesnis“.

Kaip tikino J.Olekas, socialdemokratai kol kas nežada į savo frakciją pasikviesti P.Baguškos, bet jei šis pareikštų tokį norą, dauguma frakcijos narių esą sutiktų jį priimti.

Apie kai kurių „darbiečių“ perbėgimą į Socialdemokratų frakciją kalbėta dar vasarą, bet jokių konkrečių žingsnių nebuvo. Tačiau šiuo metu, anot DELFI šaltinių, mažiausiai keturi DP atstovai rimtai svarsto tokią galimybę.

J.Olekas teigė negalįs nei paneigti, nei patvirtinti šių kalbų, tačiau jis kategoriškai neatmetė, kad „darbiečiai“ viliojami prisijungti prie koalicijos partnerių.

Kad nemaža dalis socialdemokratų nepatenkinti „darbiečiais“, buvo akivaizdu iš šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje skambėjusių kalbų. Pasak dienraščio „Lietuvos žinios“, kai kuriuos LSDP tarybos narius pradėjo erzinti po Lietuvą keliaujančio V.Uspaskicho sąmojai apie premjerą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.