aA
Kėdainiuose savaitgalį nuo grupės jaunų vyrų nukentėjo 14-metė ir 16-metė moksleivės. Jos jėga buvo įgrūstos į automobilį, paskui išžagintos. Kaip BNS sakė Kėdainių rajono policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkės pavaduotojas Saulius Rosteikia, nepilnametės nuo smurtautojų nukentėjo šeštadienio naktį, tačiau neiškart apie tai prisipažino tėvams.
Po pusantros paros apie įvykį policijai pranešė vienos iš mergaičių mama. Nukentėjusiosios pareigūnams pasakojo penktadienį vėlai vakare ėjusios namo iš pramogų centro "Vikonda", kai prie jų privažiavo automobilis "VW Golf". Penki vyrai jėga įsodino paaugles į automobilį ir nuvežė į Josvainių savivaldybėje esantį pušynėlį.

Ten merginoms buvo grasinama smurtu ir vienas iš vyrų išžagino 14-metę. Paskui nepilnametės buvo parvežtos į mieste esančią Didžiosios rinkos aikštę. Žagintojas nusitempė į kiemą 16-metę ir ten ją išžagino.

Pasak pareigūno, nepilnametės smurtautojų nelaisvėje buvo apie 3 valandas, paskui vyrai jas paleido. Išprievartautos mergaitės buvo labai išsigandusios, visąlaik verkė, kol tėvai iškvotė, kas atsitikę.

S.Rosteikos teigimu, savo skriaudėjų paauglės nepažinojo, tačiau pareigūnai pagal jų parodymus ir duomenis apie automobilį netruko nustatyti tris įtariamuosius. Pareigūnai sulaikė 22 metų V.Č. bei 20-metį A.J. Jie abu uždaryti į areštinę. Pagrindinis įtariamasis, anksčiau kelis kartus teistas 21-erių V.R. ieškomas, dar du jaunuoliai nustatinėjami.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už nepilnamečio asmens išžaginimą gresia iki dešimties metų nelaisvės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.