aA
Naujasis Kauno miesto meras Vytautas Šustauskas atidėjo pirmąjį tarybos posėdį ir kolegas pakvietė į savivaldybės kavinę atšvęsti pergalės.
Jau balsavimo metu savivaldybės kavinėje buvo ruošiami stalai.

16 tarybos narių merui buvo įteikę prašymą ketvirtadienį nagrinėti du klausimus: dėl ilgalaikės paskolos savivaldybės bendrovės "Kauno energija" laidavimo sutarties ir savivaldybės lėšų panaudojimo.

Motyvuodamas, kad šiandien visi išsekinti mero rinkimų, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis pasiūlė svarstymus atidėti.

V. Šustauskas paprašė pirmąjį posėdį vesti buvusį vicemerą Adolfą Antaną Balutį. Kitas tarybos posėdis vyks kitą savaitę.

V. Šustauskas, keldamas savo kandidatūrą į mero postą, žadėjo, kad "taryba posėdžiaus tiek, kiek reikės, kiekvieną savaitę". Praėjusios kadencijos taryba rinkdavosi kartą per mėnesį. LLS lyderis žurnalistams teigė, kad pirmuoju miesto vicemeru bus Naujosios sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Erikas Tamašauskas. Kitas vicemeras ir valdybos nariai turėtų paaiškėti kitą savaitę.

Pretendavęs į mero kėdę centristas Juozas Kameneckas sakė, kad "naujasis Kauno meras pasižymi geru jumoru, tad bus linksma dirbti".

V. Šustauskas sakė, kad visų pirma jis pakeis mitingų ir piketų tvarką Kaune. "Aš taip ilgai kovojau, dabar bus daugiau demokratijos", teigė LLS lyderis.

Tapęs meru, V. Šustauskas išėjo iš savivaldybės ir padėkojo ten susirinkusiems žmonėms. Miniai politikas sakė, kad "laukia sunkus kelias". Po to apie šimto žmonių minia dainavo dainą "Ąžuolai žaliuos". Iki pastarojo meto ši daina buvo laikoma neoficialiu konservatorių himnu.

V. Šustauskas, prieš mero rinkimus žadėjęs nusiskusti barzdą ir ūsus, tapęs Kauno vadovu, sakėsi nežinąs, ar tesės savo pažadą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.