aA
Danijos kairiųjų atstovai išreiškė nepasitenkinimą Estijos, Latvijos ir Lietuvos ambasadoriais, kurie referendumo dėl Danijos prisijungimo prie Ekonominės ir pinigų sąjungos išvakarėse paskelbė pareiškimus, remiančius vieningą Europos valiutą - eurą.
Danijos socialistinė liaudies partija, kuriai šalies parlamente atstovauja 13 deputatų, kreipėsi į Danijos užsienio reikalų ministrą Nielsą Helvegą Peterseną (Nilsą Helvegą Peterseną), teiraudamiesi, ar Baltijos šalių ambasadorių pareiškimai nėra "kišimasis į Danijos vidaus reikalus".

Ministras atsakė, kad, jo nuomone, Estijos, Latvijos ir Lietuvos atstovai gynė savo valstybių interesus, o jų pareiškimai nenusižengia diplomatiniam etiketui ir nėra kišimasis į Danijos vidaus reikalus.

Trijų Baltijos šalių ambasadoriai praėjusią savaitę Danijos spaudoje pritarė perėjimui prie vieningos Europos valiutos, nes šį žingsnį laiko vienu iš veiksnių, padedančiu spartinti Europos integraciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.