aA
Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas teigia, kad kairiosios socialdemokratinės jėgos turėtų susijungti ne į koaliciją, o į vieną partiją.
Spaudos konferencijoje trečiadienį A. Sakalas teigė, kad jis nėra Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) bei Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) vienijimosi į koaliciją šalininkas.

"Visos socialdemokratinės jėgos turi jungtis į vieną partiją", teigė jis.

A. Sakalas mano, kad į vieną partiją galėtų susivienyti LSDP, "Socialdemokratija 2000" bei LDDP.

"Aš matau trijų partijų spektrą, dar galima galvoti ir apie Moterų partiją, tačiau socialliberalų partijos (Naujosios sąjungos) idėjos dar nėra labai aiškios", kalbėjo jis.

A. Sakalas mano, kad galvodami apie savo tolesnę ateitį, vienijimosi idėją turėtų paremti ir nuo LSDP praėjusiais metais atskilusi "Socialdemokratija 2000".

"Jei partijos vadai nori sėdėti su savo 5 procentais (balsų), tegul sėdi, bet jei jie nori būti rimta politine jėga, tai turi galvoti, kaip susijungti ir pasidaryti vieninga tikra kairiąja jėga", pažymėjo A. Sakalas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.