aA
UAB "Media-MOST" reikalų valdytojas Vladimiras Miliukovas penktadienį oficialiai pranešė Generalinės prokuratūros tardytojui Valerijui Nikolajevui, kad holdingo vadovas Vladimiras Gusinskis yra užsienio komandiruotėje ir negali penktadienį atvykti į apklausą kaip liudytojas.
Kaip agentūrai "Interfax" pranešė tardytojas V. Nikolajevas, "Media-MOST" faksu jam atsiuntė laišką, kuriame pranešė, kad V. Gusinskis yra ilgoje tarnybinėje komandiruotėje užsienyje.

"Šiuo metu operatyvinio ryšio su V. Gusinskiu nėra. Jis atkuria prarastus ryšius su firmomis ir organizacijomis, nutrūkusius per jo priverstinį nušalinimą nuo darbo", sakoma laiške.

Pasak V. Nikolajevo, prokuratūra kol kas neturi pagrindo "Media -MOST" vadovą priverstinai atvesdinti į apklausą.

Tuo tarpu V. Gusinskio advokatams nežinoma, kokioje byloje jis kviečiamas į apklausą.

Penktadienį interviu "Interfax" "Media-MOST" advokatas Pavelas Astachovas pareiškė, kad kompanijos "Ruskoje video" byloje, kurioje V. Gusinskiui buvo "nepagrįstai pateiktas kaltinimas sukčiavimu", jis jau ne kartą davė parodymus tardytojams ir "viską, ką galėjo pasakyti, jau pasakė".

Todėl, mano advokatas, naujo iškvietimo į apklausą "tikslas - ne nustatyti tiesą, o tęsti spaudimą holdingo vadovui, siekiant pakeisti "Media-MOST" savininką".

Kai dėl naujos baudžiamosios bylos, iškeltos dėl bendrovei "Gazprom" užstatytų akcijų pervedimo į ofšorines bendroves, P. Astachovo nuomone, "ji tokia pat prasimanyta, kaip ir ankstesnioji".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.