aA
Berlynas perspėjo Vokietijos pramonės atstovus, kad raketų gamintojai Sirijoje ir Irane gauna pažangių vokiškų raketų gamybai skirtų įrenginių per nusikalstamas grupuotes Rusijoje, šeštadienį pranešė žurnalas "Focus".
Pirmiausiai raketinė įranga eksportuojama į organizacijas, registruotas Rusijos sostinėje, kur jos veikia kaip teisėtos pramonės įmonės arba mokslo institucijos, o iš ten technologijos siunčiamos tiesiai į Iraną ir Siriją.

Žurnalo teigimu, suteikiant informaciją apie tokius veiklos metodus siekiama atsargiai perspėti Vokietijos kompanijas dėl galimos klastos.

Manoma, kad Iranas perka įvairius skaičiavimo prietaisus ir sistemas vidutinio nuotolio balistinei raketai "Shahab-3" patobulinti. "Shahab-3" gali būti perdaryta ir į branduolinį ginklą; ši raketa galėtų pasiekti taikinius ir Europoje, nes gali nuskristi 3,5 tūkst. kilometrų.

Pranešime Berlynas taip pat paminėjo 15 organizacijų Maskvoje, Sankt Peterburge bei Samaroje, kurios praeityje buvo įsivėlusios į nelegalią veiklą, bei jų adresus. Sąraše minimas ir institutas, priklausantis Maskvos valstybiniam technologijos universitetui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.