aA
Maždaug 5-10 asmenų radikali islamo grupuotė rengė ataką prieš Olandijos politikus, taip pat ketino susprogdinti kokios nors vyriausybinės institucijos, greičiausiai saugumo tarnybos, pastatą, penktadienio vakarą pranešė visuomeninė televizija.
Teroristų grupuotės nariai buvo pasirengę mirti išpuolio metu, teigiama spalio 7 dienos Olandijos slaptosios tarnybos AIVD ataskaitoje.

Televizija, remdamasi tarnybos duomenimis, pranešė, kad grupuotę subūrė 19-metis Olandijoje gyvenantis marokietis Samiras Azzouzas, kuris, kaip įtariama, turėjo ryšių su radikalia islamo organizacija "Hofstad".

Balandžio mėnesį Olandijos teismas išteisino S.Azzouzą dėl kaltinimų teroristinių išpuolių prieš vyriausybės institucijas rengimu, bet nuteisė jį trims mėnesiams kalėjimo už nelegalų šaunamųjų ginklų laikymą.

Praėjusį mėnesį per galimų teroristų paiešką jis vėl buvo suimtas kaip vienas iš septynių įtariamų "Hofstad" (pavadinimas - nuoroda į Hagos miestą) organizacijos narių.

Pasak televizijos, S.Azzouzas ketino įsigyti ginklų, tarp jų - 10 "Kalašnikovo" automatų, taip pat sprogmenų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.