aA
Nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus meno kolekcijos pardavimo byla penktadienį vėl buvo atidėta - į Kauno apygardos teismo posėdį šį kartą neatvyko esą susirgusi kaltinamoji Ona Daujotienė, dėl jos sveikatos posėdžiai buvo atidedami ir anksčiau.
Pateiktoje gydytojo pažymoje rašoma, kad O. Daujotienė kreipėsi dėl ūmaus gripinio susirgimo bei hipertonijos paūmėjimo. Tikimasi, kad iki kito numatyto posėdžio - lapkričio 9-osios - teisiamoji pasveiks.

ELTA primena, jog kaltinimai dėl naudojimosi svetimu didelės vertės turtu, jo realizavimo ir kitų nusikaltimų šioje baudžiamojoje byloje pareikšti ne tik O. Daujotienei, bet ir jos dukrai Dianai Djačenkienei, buvusiam žentui Viktorui Djačenkai, taip pat Egidijui Abariui, Virgilijui Silvestravičiui ir Edmundui Burdai.

1998 metų vasarą nužudę kunigą R. Mikutavičių nusikaltėliai iš jo buto pavogė įvairių meno dirbinių, kurių vertė - daugiau kaip 5 mln. litų. Pareigūnams jau tyrimo pradžioje pavyko surasti 22 iš 51 pavogtų paveikslų.

Šioje baudžiamojoje byloje kaltinimai pareikšti tik dėl kelių meno vertybių pardavimo, kurios, manoma, buvo pagrobtos iš kunigo R. Mikutavičiaus buto.

Bylos nagrinėjimas teisme pastaruosius du kartus buvo atidėtas negalėjus dalyvauti keliems advokatams, anksčiau ne kartą jis buvo stabdomas susirgus vienam ar kitam kaltinamajam. Šioje byloje turėtų būti pradėti teisminiai ginčai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.