aA
Prezidentas Valdas Adamkus ir premjeras Algirdas Brazauskas dar vasarą sutarė įsteigti naują Informatikos ministeriją, kurios vadovo portfelis atitektų Darbo partijos atstovui. Tai ketvirtadienio vakarą Lietuvos televizijos laidoje "Spaudos klubas" pareiškė valdančiosios Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© DELFI
Laidos vedėjo Audriaus Siaurusevičiaus paklaustas, ar trečiadienį vykusioje valdančiosios koalicijos politinėje taryboje buvo kalbėta apie naujos ministerijos steigimą, V.Uspaskichas atsakė, jog apie tai "dar iki liepos 1-sios", jam girdint, sutarė prezidentas V.Adamkus ir premjeras A.Brazauskas.

Anot V.Uspaskicho, prezidentas tąkart pats pareiškęs, kad informatikos ministro postas turi atitekti Darbo partijos atstovui.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė BNS ketvirtadienio vakarą sakė negalinti patvirtinti šios informacijos.

V.Uspaskichas vasaros pradžioje atsistatydino iš ūkio ministro posto ir atsisakė Seimo nario mandato, paaiškėjus, jog jis įsivėlė į viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Po nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovą buvo įsteigta Ryšių ministerija, vėliau ji reorganizuota į Ryšių ir informatikos ministeriją, o 1998 metais, premjero konservatoriaus Gedimino Vagnoriaus Vyriausybėje ši ministerija panaikinta, jos funkcijas priskiriant Susisiekimo ministerijai.

Šiuo metu Vyriausybėje yra 13 ministerijų. Premjero postą ir penkis ministrų portfelius kontroliuoja A.Brazausko socialdemokratai, penkis - V.Uspaskicho Darbo partija, du - Artūro Paulausko Naujoji sąjunga (socialliberalai), vieną - Kazimiros Prunskienės Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.