aA
Nuo kitų metų profesinę praktiką atliekantys moksleiviai valstybės lėšomis bus draudžiami nuo nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų. "Toks Vyriausybės sprendimas gera žinia jaunimui ir verslo žmonėms. Tikiuosi, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymo pakeitimo projektui bus pritarta ir Seime", - ketvirtadienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė
© ELTA (T.Černiševo nuotr.)
Pasak politikės, aukštųjų, aukštesniųjų, profesinių mokyklų moksleiviai ir studentai per darbo praktikas įmonėse, įstaigose ar organizacijose valstybiniu socialiniu draudimu bus privalomai draudžiami nuo Vyriausybės patvirtintos minimalios mėnesio algos.

"Susitikimuose studentai teigdavo, kad darbdaviai nėra suinteresuoti priimti jų į praktiką, nes įvykus nelaimingam atsitikimui visa atsakomybė už praktikantą tekdavo būtent jiems. Dėl to paprastai su moksleiviais ar studentais nebūdavo sudaroma darbo sutartis, o negaunantis atlygio praktikantas nebuvo draudžiamas privalomuoju valstybiniu socialiniu draudimu, o tuo pačiu ir nuo nelaimingų atsitikimų", - sakė ministrė.

Iki šiol buvo numatyta, kad už profesinę praktiką atliekančius moksleivius ir studentus draudimo įmokas moka darbdaviai.

Tikimasi, kad mokinių ir studentų socialinis draudimas valstybės lėšomis paskatins darbdavius priimti daugiau studentų į praktikas, sumažins jų sąnaudas, o įvykus nelaimingam atsitikimui darbe - užtikrins praktikantų socialinio draudimo garantijas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.