aA
Pietvakariniame Pakistano Kvetos mieste per susišaudymą su saugumo pajėgomis buvo nukautas įtariamas "al Qaeda" kovotojas, o kitas buvo sulaikytas, ketvirtadienį pranešė vienas vyriausybės ministras.
Antrankiai
© Corbis
Televizija "Al Jazeera" nurodė gavusi pranešimą, kad buvo suimti du asmenys, tarp jų Mustafa Setmariamas iš Sirijos, kuris ieškomas dėl 2004 metų išpuolių Madride ir už kurį Vašingtonas yra paskelbęs 5 mln. dolerių (14 mln. litų) atlygį.

Tačiau Pakistano informacijos ministras, Rashidas Ahmedas teigė, kad vadovybė vis dar mėgina nustatyti, ar suimtas asmuo yra M.Setmariamas. Jis mano, kad nei sulaikytas kovotojas, nei antradienį per susišaudymą nukautas vyras nebuvo "vertingi taikiniai".

"Jie yra arabai, bet jų pilietybės vis dar nežinomos", - teigė R.Ahmedas.

Pasak "Al Jazeera", du įtariami "al Qaeda" kovotojai buvo suimti pirmadienį Kvetoje.

Praėjusiais metais JAV valstybės departamentas už informaciją apie "al Qaeda" nario Mustafos Setmariamo Nasaro buvimo vietą paskelbė 5 mln. dolerių atlygį.

Departamento teigimu, jis treniravosi buvusiose kovotojų paruošimo stovyklose Afganistane, kur buvo mokomas naudoti nuodus ir chemikalus. M.S.Nasaras turi ir Sirijos, ir Ispanijos pilietybę, teigė Valstybės departamentas.

Vienas Kvetos policijos pareigūnas nurodė, kad per susišaudymą žuvęs asmuo yra šeichas Ali Mohammadas Saleemas. Manoma, kad jis yra Saudo Arabijos pilietis.

Miesto, esančio netoli sienos su Afganistanu, policininkas pažymėjo, kad dar du įtariamieji buvo suimti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.