aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog Maskva suinteresuota, kad prie Šiaurės Europos dujotiekio prisijungtų nauji dalyviai užsieniečiai.
Būsimas dujotiekis Baltijos jūros dugnu.
Būsimas dujotiekis Baltijos jūros dugnu.
© DELFI
"Mes suinteresuoti, kad dalyvautų kuo daugiau partnerių, bet tai priklauso ne tik nuo mūsų, bet ir nuo tų, kurie jau dabar dalyvauja projekte", - sakė trečiadienį Rusijos valstybės vadovas spaudos konferencijoje Hagoje.

Anot V. Putino, šis projektas "kur kas grandioziškesnis nei vamzdžių tiesimas Baltijos jūros dugnu". "Tai ir papildomų dujų saugyklų statyba įvairių Europos šalių, įskaitant Nyderlandus, teritorijoje, tai ir papildomų komunikacijų tiesimas Baltijos jūros dugnu į kitas šalis, įskaitant Didžiąją Britaniją", - pažymėjo jis.

V. Putinas pranešė, kad "Rusija gavo partnerių iš Nyderlandų pasiūlymų, ir jie bus labai atidžiai išnagrinėti".

Savo ruožtu Nyderlandų premjeras Janas Peteris Balkenende (Jan Peter Balkenende) pabrėžė, kad jo šalis "labai suinteresuota Šiaurės Europos dujotiekio projekto realizavimu". "Mes labai teigiamai žiūrime į šį projektą, kuris padėtų užtikrinti nuolatinį energijos išteklių tiekimą Nyderlandams", - pabrėžė jis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.