aA
Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas trečiadienį gynė valdžios sprendimą imtis griežtų priemonių prieš kalinių maištus bei perspėjo ir ateityje naudosiąs jėgą, jei iškiltų grėsmė šalies stabilumui.

Antradienį per Kirgizijos kalėjimuose kilusius susirėmimus tarp maištaujančių kalinių ir Vidaus reikalų ministerijos karių žuvo keturi nuteistieji. Šis smurto proveržis sudavė dar vieną skaudų smūgį po perversmo į valdžią atėjusiam K. Bakijevui, kuris prieš rinkimus žadėjo imtis griežtų priemonių prieš korupciją bei pažaboti nusikalstamumą.

Po to, kai kovą buvo nuverstas prezidentas Askaras Akajevas, Kirgizijoje nesiliauja masiniai mitingai ir gaujų karai dėl vietinės rinkos kontrolės. Be to, per šį laikotarpį nušauti trys šalies parlamentarai.

"Tie, kurie griebiasi ginklų bei bando jėga kalbėti su valdžia, bus sustabdyti", - spaudos konferencijoje sakė K. Bakijevas.

Valdžia griežtomis priemonėmis kovojo su maištais kalėjimuose, kad parodytų ryžtą nutraukti politinio nestabilumo laikotarpį, pridūrė prezidentas. Žurnalistus jis taip pat patikino, kad valdžia jau kontroliuoja situaciją įkalinimo įstaigose. Pasak K. Bakijevo, dėl neramumų kalėjimuose kalta buvusi administracija, be to, juos skatina ir tarp kalėjimų prižiūrėtojų išsikerojusi korupcija.

"Jei jie šaudo į mus, negi už tai turime siūlyti jiems pyragaičių? Kaipgi man elgtis tokioje situacijoje? Vadovauti deryboms, kaip siūlo mūsų garsieji demokratai?", - stebėjosi K. Bakijevas.

Iš pietinės Kirgizijos dalies kilęs K. Bakijevas taip paneigė pastaruoju metu šalyje sklandžiusius gandus, neva jis nesutaria su buvusiu saugumo tarnybų vadovu Feliksu Kulovu, kuris šiuo metu vadovauja šalies vyriausybei.

"Jei neapsikabiname ir nesibučiuojame susitikę, tai nereiškia, kad nesutariame", - sakė prezidentas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.