aA
Prancūzijos geležinkelio darbininkai ketvirtadienį surengė streiką dėl atlyginimų padidinimo ir sutrikdė vidaus ir tarptautinį traukinių susisiekimą.
Streikas vyksta praėjus mažiau nei trims savaitėms po visą šalį paralyžiavusių vežėjų demonstracijų, kuriose buvo protestuojama prieš aukštas degalų kainas.

Valstybinė geležinkelio bendrovė SNCF pranešė atšaukusi trečdalį greitųjų "Eurostar" traukinių reisų į Londoną bei ekspresų "Thalys" reisų į Briuselį.

Traukinių eismas šalies viduje didelio greičio linijomis sumažėjo 60-75 procentais. Paryžiaus srityje kursavo tik kas ketvirtas priemiestinis traukinys, taip pat smarkiai sumažėjo tarpmiestinių traukinių eismas. SNCF paprašė keleivių atidėti kelionę, jeigu tik įmanoma.

Streikas prasidėjo trečiadienį 20 valandą (18 val. Grinvičo laiku). Jį pirmą kartą per 15 metų parėmė visos SNCF profesinės sąjungos. Jos siekia, kad būtų pakelti atlyginimai ir priimtas naujas įstatymas, pagal kurį darbo savaitė būtų sutrumpinta nuo 39 iki 35 valandų.

Profesinės sąjungos teigia, kad sveikai augant Prancūzijos ekonomikai, SNCF gavo pelno, ir turi juo pasidalyti su darbuotojais. Bendrovės vadovybė spalio 5 dieną paskyrė derybas dėl profesinių sąjungų reikalavimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.