aA
Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) pasiekė parlamentaro Kęstučio Glavecko pranešimas, kuriame teigiama, jog praėjusią savaitę per jo susitikimą su Kauno rinkėjais viena dalyvė kompromitavo jį prieš rinkėjus, trukdė bendrauti.
Vėliau paaiškėjo, kad trukdytoja - Urbšio rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė Eugenija Damulevičienė, pasiūlyta Naujosios sąjungos (socialliberalų).

Pasak K.Glavecko, sausakimšoje salėje moteris trukdė atsakinėti į klausimus, be perstojo kalbėjo, todėl keliems žmonėms teko ją išvesti iš salės. Pasak VRK darbuotojų, jeigu pranešime pateikiami faktai pasitvirtins, moteris bus nušalinta.

Tokie dalykai kartojasi kasmet. Šiemet tai irgi ne pirmas atvejis: VRK jau nušalino vieną Klaipėdos apygardos komisijos narę, kurios veiklą apskundė Centro sąjunga.

Kandidatams labai dažnai per susitikimus tenka atremti įvairias atakas. Pavyzdžiui, tuose susitikimuose, kuriuose dalyvauja liberalų lyderis Rolandas Paksas, pagyvenę asmenys dažnai užduoda klausimą apie kažkokius neva "apsivogusius" liberalus.

Su sostinės Karoliniškių gyventojais susitikusiam nuosaikiųjų konservatorių lyderiui Gediminui Vagnoriui ir kandidatui Albinui Pilipauskui visą vakarą trukdė vyras, nuolat laidęs tokias replikas: "Skandalas", "Baikit šitą durnyną" ir pan.

Beje, konservatoriai yra išleidę specifinę knygelę - "Politinis šiupinys (Ar tikrai kūrėjai griauna, o panikos skleidėjai kuria?)". Joje konservatoriams pateikiama tipinis rinkėjų klausimynas bei rekomendacinio pobūdžio medžiaga, informuojama apie LDDP laikų "prichvatizaciją", Artūro Paulausko "Naujosios politikos", Vytauto Šustausko keliamą pavojų ir kt.