aA
Irako parlamentas trečiadienį pakeitė savo sprendimą dėl būsimo referendumo taisyklių, atšaukdamas pakeitimus, dėl kurių būtų buvę iš esmės neįmanoma atmesti naujosios konstitucijos projektą, pranešė Jungtinės Tautos (JT).
Šis žingsnis buvo žengtas spaudžiant Jungtinėms Tautoms, praėjus vos trims dienoms po to, kai parlamentarai priėmė referendumo taisyklių pakeitimus, kuriuos taip pat griežtai kritikavo arabų sunitų mažuma.

JT atstovas Irake Saidas Arikatas sakė, kad ši pasaulinė organizacija yra patenkinta pakeitimų atšaukimu ir kad tie pakeitimai, kuriuos parlamentas priėmė sekmadienį, buvo neteisingi ir neatitiko tarptautinių standartų.

Sekmadienį Irako parlamentas nusprendė, kad konstitucijai patvirtinti užteks paprastos registruotų rinkėjų, atėjusių balsuoti per spalio 15-osios referendumą, daugumos, o jai atmesti reikės dviejų trečdalių visų registruotų rinkėjų daugumos mažiausiai trijose iš 18 provincijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.