aA
Policininkai Vilniuje per vieną dieną "sugavo" 8 prostitucija besivertusias moteris. Vykdydami kompleksinės priemonės "Plaštakė" planą, antradienį Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė patikrinimą Naujininkų, Senamiesčio, Lazdynų seniūnijų teritorijose ir miesto geležinkelio bei autobusų stočių prieigose.
Prostitucija - karikatūra
© DELFI
Patikrinimo metu už vertimąsi prostitucija buvo sulaikytos 8 moterys, suteikinėjusios lytines paslaugas už materialinį atlygį, pranešė Vilniaus miesto VPK.

Penkios iš jų sulaikytos pirmą kartą, todėl joms paskirtos 300 litų baudos. Kitoms trims moterims buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir perduoti į teismą tolimesniam sprendimo priėmimui. Joms gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų arba areštas iki 30 parų.

Tarp sulaikytųjų yra viena Baltarusijos pilietė ir viena Rusijos pilietė. Jos sulaikytos pirmąjį kartą ir joms paskirtos 300 litų baudos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.