aA
Lenkijos dešiniojo sparno kandidato į ministro pirmininko postą Kazimierzo Marcinkiewicziaus pastabos, kad homoseksualizmas yra "nenatūralus" reiškinys, antradienį sukėlė neigiamą Europos Sąjungos (ES) pareigūnų reakciją.
homoseksualumas
© Corbis
"Europa paremta diskriminacijos nebuvimu", - sakė Europos Komisijos atstovė spaudai, paprašyta pakomentuoti K.Marcinkiewicziaus, kuriam partija Teisė ir teisingumas pavedė formuoti ministrų kabinetą, pastabas.

Žurnalo "Newsweek" lenkiško varianto paklaustas, ar homoseksualizmas turėtų būti smerkiamas, buvęs fizikos mokytojas K.Marcinkiewiczius atsakė: "Tai nenormalu. Šeima - normalu ir įprasta, todėl valstybė privalo ją ginti".

Nors Komisija, kurios įstatai draudžia bet kokią diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos, politiko pastabas komentavo atsargiai, kai kuriuos Europos Parlamento narius tokie potencialaus Lenkijos premjero žodžiai šokiravo.

"Kai kurie politikai gali pasakyti labiausiai įžeidžiančius, nelogiškus dalykus, siekdami populiarumo. Tai klasikinis pavyzdys", - sakė britų leiboristų partijos europarlamentaras Michaelas Cashmanas.

"Šis vyras nesupranta akivaizdžios logikos, kad gėjai ir lesbietės atsirado šeimose, kad jie yra sūnūs, dukterys, broliai, seserys", - sakė savo homoseksualumo neslepiantis M.Cashmanas.

Daugelis Briuselio diplomatų tikisi, kad Lenkijos centro - dešinės koalicija, rugsėjo 25 d. rinkimuose sutriuškinusi socialdemokratus, pakels šalies ekonomiką, kurią nusmukdė pasitraukiančioje administracijoje išsikerojusi korupcija.

Vis dėlto daugelis tuo pat metu bijosi, kad naujoji valdžia menkiau paisys moterų ir seksualinių mažumų teisių.

Rinkimų kampanijos metu Teisės ir teisingumo partijos vadovas Jaroslawas Kaczynskis iškėlė idėją drausti homoseksualams mokyti vaikus, o jo brolis dvynys Lechas, eidamas Varšuvos mero pareigas, neleido mieste rengti homoseksualų paradų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.