aA
Lietuvos kultūros ministrui Vladimirui Prudnikovui apkarto kelionė iš Švedijos miesto Geteborgo, kur jis dalyvavo knygų mugėje. 50 vietų lėktuvas "Saab-2000", kuriuo pirmadienį V.Prudnikovas vyko su keliais Kultūros ministerijos valdininkais, iš Geteborgo oro uosto pakilo skristi į Kopenhagą.
Vladimiras Prudnikovas
Vladimiras Prudnikovas
© Scanpix
Praėjus kelioms minutėms orlaivis padarė staigų posūkį ir nėrė žemyn, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Lėktuvas skrido neaukštai, palei pat žemę. Todėl visas grožybes pamatėme, nes tikrai geras oras buvo. Per 7 minutes grįžome į Geteborgo oro uostą", - dienraščiui pasakojo V.Prudnikovas.

Geteborgo oro uoste, prie leidimosi tako, buvo išrikiuotos avarinės gelbėjimo tarnybos pajėgos - technika ir keliasdešimt žmonių. Į įvykio vietą iš miesto atskubėjo ir keletas greitosios pagalbos ekipažų.

"Nusileidęs ant žemės lėktuvas nuvažiavo pro visą oro uostą, pro visus pastatus. Iš karto suvažiavo gaisrinės, medikai. Iš pilotų kabinos išėjo lakūnai su savo lagaminukais. Jie buvo visiškai išbalę ir nieko negalėjo paaiškinti", - pasakojo ministras.

Skandinavijos avialinijų SAS būstinės Danijos atstovas Mikkelas Nielsenas incidento aplinkybes dienraščiui paaiškino taip: "Po kilimo praėjus 15 minučių įgulos kapitonas gavo signalą, kad pagrindinis orlaivio akumuliatorius įkaito. Todėl jam teko sugrįžti atgal į Švediją".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.