aA
Klaipėdos ligoninė buvusiai pacientei turės sumokėti beveik 9,5 tūkstančio litų už jai padarytą moralinę ir turtinę žalą. Tokį nuosprendį po daugiau nei metus trukusio proceso pirmadienį paskelbė Klaipėdos apylinkės teismas.
Sveikatos apsauga, medicina, gydymas, ligoninė
Sveikatos apsauga, medicina, gydymas, ligoninė
© DELFI
Plungės gyventoja Ieva Urbonienė medikus apkaltino jos sveikatos sužalojimu, mat po atliktos gimdos šalinimo operacijos moteris ėmė jaustis dar blogiau.

Nors ieškovė prašė priteisti 50 tūkstančių litų, gavusi penkiskart mažiau, taip pat liko patenkinta. I. Urbonienė sakė siekusi teisybės ir neketinanti skųstis aukštesnės instancijos teismui.

Gali būti, kad kaltais pripažintiems medikams - Zenui Gedminui ir Algimantui Fabijonavičiui - teks dar kartą sėsti į teisiamųjų suolą dėl panašių kaltinimų. Į teismą taip pat kreipėsi plungiškė Danutė Einikienė, prašydama jai priteisti 10 tūkstančių litų už neatsakingą medikų darbą. Moters teigimu, ligoninėje ji nesulaukė tinkamos pagalbos ir iki šios skundžiasi inkstų skausmais.

Šios bylos nagrinėjimas atidėtas, kol bus atlikta ekspertizė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.