aA
Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) pateiktais savivaldybių duomenimis, šiais mokslo metais Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose mokosi 24,5 tūkst. mažiau mokinių nei pernai, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
mokykla, mokiniai, mokytis, rašyti, vaikai
© Corbis
Tai būtų 24 mokyklos po 1000 mokinių. Vidutiniškai vienoje mokykloje mokosi 352 mokiniai.

Kiekvienoje savivaldybėje mokinių sumažėjo keliais procentais: daugiausiai Visagino savivaldybėje (11,8 proc.), Palangos mieste (6,2 proc.), Šilutės savivaldybėje (6,1 proc.), mažiausiai Birštono (1,4 proc.), Marijampolės (2,7 proc.), Kalvarijų (2,7 proc.) savivaldybėse.

„Mokinių skaičiaus mažėjimas susijęs su demografine padėtimi. Nuo 2001 m. mokinių skaičius mokyklose nuolat mažėja, mokyklas baigia daug daugiau abiturientų nei ateina pirmokų. Praėjusiais mokslo metais mokyklose mokėsi dvidešimčia tūkstančių mažiau mokinių nei užpernai. Optimistiškiau nuteikia tik tai, kad ir šiemet, ir pernai atėjo panašus skaičius pirmaklasių - apie 36 tūkstančius“, - sako Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktorius Arūnas Plikšnys.

Preliminariais duomenimis, mokyklose dirbančių mokytojų skaičius lyginant su praėjusiais metais, iš esmės nesikeičia. Bendrojo lavinimo mokyklose dirba apie 45,5 tūkst. pedagogų.

Bendrojo lavinimo mokyklose mokosi 528 tūkst. mokinių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.