aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai rugsėjo 30 d. pavakare kelyje Garliava-Kaunas sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo LR pilietis V. M. gabeno beveik 17 tūkst. litrų dyzelinio kuro, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime spaudai.
Vairuotojas negalėjo paaiškinti kuro kilmės. Įtariama, kad vilkiku gabentas kuras įvežtas iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ar Baltarusijos, o Lietuvoje buvo nelegaliai išpilstytas.

MKT pareigūnai krovininį vilkiką „Scania“, vairuojamą LR piliečio V. M., kelyje Garliava-Kaunas sustabdė apie 17 val. vakaro. Patikrinę automobilį, pareigūnai nustatė, kad juo, autocisternoje gabenama maždaug 16 800 ltr. dyzelinio kuro. Tačiau vairuotojas neturėjo krovinio gabenimui reikalingų dokumentų ir negalėjo paaiškinti kuro kilmės.

Įtariama, kad ši kuro siunta buvo nelegaliai sukaupta iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ar Baltarusijos pro Lietuvą vykusių krovininių vilkikų kuro talpyklose buvusio perteklinio kuro. Sulaikyto nelegalaus kuro vertė siekia 38 tūkst. Lt.

Vasarą MKT pareigūnai buvo nustatę ir kitą atvejį, kai maždaug 200 litrų. kuro, į šalį įvežto krovininių vilkikų talpyklose, ketinta nelegaliai realizuoti. MKT pareigūnų iniciatyva šis kuras buvo apmokestintas.

V. M. buvo sulaikytas dviem paroms. Vėliau Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas 7 paroms. MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.