aA
Pylimą pralaužusi Minija šeštadienio rytą pasiglemžė maisto produktų prikrautą šilutiškio mikroautobusą. Šilutės gyventojas ankstų šeštadienio rytą nuvyko į Kintuose esantį maisto produktų sandėlį ir už 2 tūkstančius litų nusipirko prekių, kurias ruošėsi parduoti Šilutės turguje. Tuoj už Kintų jis užstrigo pažliugusiame nepravažiuojamame kelyje ir nuėjo pakviesti pagalbos.
Po kelių minučių grįžęs vairuotojas neberado nei savo autobuso, nei kelio - pylimą pralaužusi Minija per tą laiką nuplukdė mikroautobusą.

Kaip BNS pasakojo vietos gyventojai, išvakarėse buvo pradėti šio pylimo stiprinimo darbai, o vanduo prasiveržė kaip tik toje vietoje, kuri dar nebuvo sutvirtinta.

Minijos vanduo apsėmė dar 2 kaimus Šilutės rajone. Iš viso apsemtų kaimų Šilutė ir Pagėgių rajone dabar yra 27, nuo vandens stichijos nukentėjo 600 žmonių.

Šių metų pradžioje itin gausiai prisnigus, o vėliau prasidėjus atlydžiui, ankstyvas žiemos potvynis apsėmė Šilutės, Klaipėdos, Kretingos rajonų bei Pagėgių savivaldybės teritorijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.