aA
Izraelio kariniai sraigtasparniai, atsakydami į palestiniečių išpuolį prieš kariuomenės postą, ankstų šeštadienio rytą atakavo palestiniečių karinio jūrų laivyno policijos būstinę Gazos Ruožo Deir Al Balaho mieste, pranešė saugumo šaltiniai. Palestiniečių šaltinių teigimu, atakos metu buvo smarkiai apgadintas karinio jūrų laivyno policijos būstinės pastatas, tačiau žmonės nenukentėjo.
Šis oro antskrydis buvo surengtas atsakant į palestiniečių karinius veiksmus rajone, įskaitant ir gretimo Izraelio kariuomenės posto apšaudymą iš minosvaidžių bei išpuolį prieš stebėjimo postą žydų naujakurių Kfar Daromo gyvenvietėje, teigiama kariuomenės išplatintame pranešime.

Pasak pranešimo, "atsakydama į minosvaidžių ugnį netoli Erezo sienos pervažiavimo posto ir teroristinius išpuolius prie Kfar Daromo, kariuomenė atakavo karinio jūrų laivyno policijos būstinę Deir Al Balahe".

Kiek anksčiau Izraelio tankai įsiveržė į palestiniečių kontroliuojamą teritoriją netoli Gazos Ruožo miesto ir lengvųjų kulkosvaidžių šoviniais sunkiai sužeidė keturis palestiniečius, pranešė palestiniečių saugumo pareigūnai ir vietos ligoninės darbuotojai.

Izraelio kariuomenės tvirtinimu, į rajoną įsiveržusiems tankams buvo nurodyta sučiupti palestiniečių kovotojus, apšaudžiusius ir granatomis apmėčiusius kariuomenės postą prie Kfar Daromo.

Per palestiniečių išpuolį buvo nesunkiai sužeistas vienas Izraelio karys.

Iš minosvaidžių buvo apšaudytas ir stebėjimo postas prie Erezo sienos perėjos, tačiau apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Penktadienį Izraelio tankai iš sunkiųjų kulkosvaidžių apšaudė Chan Jūnio pabėgėlių stovyklą Gazos Ruožo pietuose, sužeisdami vieną vyrą ir apgriaudami keletą namų, teigė liudininkai ir ligoninės darbuotojai.

Šaltinių liudijimu, į ranką sužeistas vyriškis buvo viename iš namų, nesmarkiai apgriautų per ataką.

Savo ruožtu Izraelio kariuomenė pareiškė nieko nežinanti apie šį incidentą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.