aA
Labiausiai tikėtini teroristinių atakų objektai Lietuvoje - Prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės rūmai, Ignalinos atominė elektrinė, Kauno hidroelektrinė, bendrovės "Achema" ir "Mažeikių nafta".
Prezidentūra
© DELFI
Šių valstybinės reikšmės ir rizikos objektų, kurių apsaugai ir gynybai nuo galimų teroristinių antpuolių gali būti panaudota kariuomenė, sąrašą Vyriausybei siūlo patvirtinti Krašto apsaugos ministerija (KAM), praneša ELTA.

Pagrindinių trijų valdžios institucijų pastatų apsauga bei gynyba siejasi su visos valstybės valdymo užtikrinimu. Tuo tarpu Ignalinos ir Kauno elektrinių, įmonių "Achema" ir "Mažeikių nafta" sugriovimas gali padaryti didelę žalą ūkiui, infrastruktūrai, aplinkai bei žmonėms.

Beje, Susisiekimo ministerijos siūlymas įtraukti į minėtą sąrašą ir šalies oro uostus, Klaipėdos jūrų uostą, bendroves "Lietuvos geležinkeliai" bei "Lietuvos radijo ir televizijos centras" nepriimtas. KAM vadovybės nuomone, šių objektų teroristinė ataka mažai tikėtina.

Nustatytų objektų apsaugai ir gynybai sprendimą priimtų Vyriausybė, ji taip pat ir atšauktų kariuomenės pagalbą. Kokių pajėgų reikia, numatytų KAM Gynybos štabas. Paskirtų dalinių vadai parengtų minėtų objektų apsaugos ir gynybos planus, kurie įsigaliotų gavus kariuomenės vado patvirtinimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.