aA
Rugsėjo 11-osios atakų organizavimu kaltinamas Osama bin Ladenas praėjus dviem savaitėms nuo jo medžioklės Afganistane pradžios sakė, kad kovos laukas persikėlė į Ameriką. Spalio 21 dieną įrašytą O.bin Ladeno interviu arabų kalba transliuojamai Kataro televizijai "Al-Jazeera" ketvirtadienį parodė CNN.
osama bin laden
"Al-Jazeera" pranešė nusprendusi nerodyti šio interviu, nes jo metu nebuvo pasakyta jokių įdomių ir svarbių dalykų, tačiau CNN gavo vaizdajuostę ir parodė ją nepaisydama Kataro televizijos protestų.

"Kova persikėlė į Ameriką. Dievui leidus, tęsime šią kovą iki pergalės arba iki susitikimo su Dievu", - interviu sakė O.bin Ladenas.

"Sakau jums, laisvė ir žmogaus teisės Amerikoje yra pasmerktos, - Afganistane vykstant Vašingtono karui prieš terorizmą sakė jis. - JAV vyriausybė nuves Amerikos žmones ir visą Vakarų pasaulį į nepakeliamą pragarą".

JAV karas su O.bin Ladenu ir dabar jau nušalintu jį globojusiu Talibano režimu Afganistane prasidėjo spalio 7 dieną, bet Vašingtonas labiausiai ieškomo teroristo dar nesurado ir net nežino, ar jis gyvas, ar miręs.

CNN ketvirtadienį parodytas interviu buvo pirmasis nuo rugsėjo 11-osios, gautas iš "nevyriausybinio šaltinio" ir paskelbtas viešai.

O.bin Ladenas atmetė JAV kaltinimus dėl teroristų atakų Niujorke ir Vašingtone, per kurias žuvo daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.

"Amerika mums ir daugeliui kitų musulmonų visame pasaulyje pateikė daug kaltinimų. Jos kaltinimas, kad mes vykdome terorizmo aktus yra nepateisinamas", - sakė jis, tačiau pridūrė: "Jei žmonių skatinimas tai daryti yra terorizmas ir jei žudymas tų, kurie žudo mūsų sūnus, yra terorizmas, tegu istorija paliudija, kad esame teroristai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.