aA
NATO informacijos biuro Rusijoje direktorius Rolfas Welbertsas pranešė, kad Maskvoje bus atidaryta karinė ryšio misija. Pasak R.Welbertso, "Rusijos kariškių ir NATO atstovų kontaktai nuolatiniai ir labai pozityvūs".
NATO logo
Pagrindinė NATO informacijos biuro misija Rusijoje, pasak direktoriaus, siekti, kad "Aljansas "taptų suprantamesnis ir populiaresnis, aiškinti jo veiksmus ir sprendimus, NATO ir Rusijos santykius".

Tuo pat metu jis pridūrė, kad "tai nelengvas uždavinys - NATO įvaizdis Rusijoje prastas, bet šiandien mes jau nekonfliktuojame, priešingai, turime daug bendrų interesų".

Pernai rudenį jis yra sakęs, kad Rusija ir NATO "tebesilaiko" skirtingų nuomonių dėl Aljanso plėtros į Rytus.

"Jeigu mes dabar stovime greta kovoje su terorizmu, jeigu mes turime bendrų interesų saugumo srityje, NATO plėtra neturi būti grėsmė Rusijos saugumui", - sakė R.Welbertsas, pridurdamas, kad Šiaurės Atlanto aljansas tikrai plėsis, tačiau kol kas nežinoma, kurios šalys taps jo narėmis.

"Šie klausimai, - sakė R.Welbertsas, - bus sprendžiami per (NATO viršūnių) susitikimą Prahoje kitų metų lapkritį".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.