aA
Britų kariuomenės galimybės Afganistane yra ribotos, ketvirtadienį pareiškė Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas, komentuodamas laikinojo Afganistano vadovo Hamido Karzai pareiškimą, kad šios šalies gyventojai pageidauja gausesnių tarptautinių taikos palaikymo pajėgų.
Soldier
"Dabar ten yra mūsų vadovybė, tačiau ji vadovaus tik ribotą laiką, - sakė T.Blairas per spaudos konferenciją savo rezidencijoje Dauning Stryte. - Tačiau, žinoma, mes bendradarbiausime su kitomis šalimis ir svarstysime, kaip užtikrinti, kad saugumo pajėgų misija tęstųsi. Mes būsime pasirengę suteikti logistinę paramą pajėgoms, kurios užims mūsų vietą".

H.K arzai pareiškė, jog Afganistano gyventojai nori, kad šalyje būtų dislokuota daugiau Tarptautinių saugumo pagalbos p ajėgų (TSPP)kareivių. "Jie manęs prašo, kad šių pajėgų misija Afganistane būtų tęsiama, ir kad šios pajėgos būtų atsiųstos ir į kitas vietoves", - sakė jis žurnalistams.

Didžiosios Britanijos vadovavimo Kabule dislokuotoms 17-os šalių pajėgoms laikotarpis turi baigtis iki balandžio mėnesio pabaigos. Musulmoniškoji Turkija yra pareiškusi, jog kitos šalys prašė jos perimti vadovavimą šioms pajėgoms, tačiau sakė sprendimo šiuo klausimu kol kas nepriėmusi.

Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ketvirtadienį paneigė savo atstovo spaudai užuominą, kad jo šalis gali perimti vadovavimą Afganistane dislokuotoms tarptautinėms pajėgoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.