aA
Ketvirtadienį ryte į namus sugrįžo nuo trečiadienio nakties Kuršių mariose ieškoti du Alksnynės gyventojai. Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro teigimu, 29 metų Vygandas Meškauskas ir Olegas Žakevičius ketvirtadienį apie 8 val. kirto Neringoje esantį Alksnynės ekologijos rinkliavos postą ir nuėjo namo.
Valtis
Valtis
Vyrai pėstute parėjo nuo Nidos pusės. Jie pareigūnams teigė, kad visą laiką, kol vyko paieška, jie buvo mariose.

Kuršių mariose dingusių vyrų ieškojo Neringos ugniagesiai, policija, pasieniečiai, Klaipėdos jūrų uosto gelbėjimo laivas ant oro pagalvės "Viesulas", Šilutės aviaeskadrilės lėktuvas. Nerandant dingusių vyrų pėdsakų, buvo ketinama pasitelkti karinį sraigtasparnį.

Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro viršininkas Arvydas Narmontas BNS ketvirtadienį sakė abejojąs, kad vyrai plaustu ar valtimi galėjo išplaukti į marias, nes pūtė priešingos krypties vėjas.

A.Narmontas stebėjosi, kad per audrą, kai į Smiltynę iš Klaipėdos nekėlė net keltai, vyrai galėjo susiruošti plaukti į marias.

Pareigūno manymu, neatsakingai pasielgę vyrai, kurių ieškojo nemažai specialiųjų tarnybų, turėtų būti pamokyti. Dingusiųjų paieška buvo pradėta V.Meškausko žmonai pranešus, kad jos vyras su draugu O.Žakevičium išėjo į marias partempti mariose pastebėto plausto ir negrįžo.

Kol kas grįžusių namo vyrų pareigūnai neapklausė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.