aA
Dvi pagrindinės palestiniečių teritorijose veikiančios islamistų grupuotės - "Hamas" ir "Islamo džihadas" - trečiadienį atmetė Jungtinių Valstijų prezidento George'o W.Busho grasinimus, kuriuos jis pareiškė antradienį Kongrese sakydamas savo metinę kalbą.
Israel
Šios radikalios grupuotės, surengusios ne vieną kruviną išpuolį per jau metus ir keturis mėnesius besitęsiantį palestiniečių sukilimą prieš Izraelio okupaciją, tai pat pažadėjo tęsti atakas prieš Izraelį.

"Hamas" ir "Islamo džihadas" naudojasi savo teise priešintis sionistų okupacijai; šią teisę garantuoja visos tarptautinės chartijos, - agentūrai AFP sakė Damaske įsikūrusio "Islamo džihado" atstovas spaudai Ziyadas Nakhalas. - Jungtinės Valstijos neturi teisės kaltinti terorizmu kitų, kai pačios kasdien vykdoterorizmo politiką visame pasaulyje".

Panašų atsaką į JAV prezidento kalbą paskelbė ir grupuotės "Hamas" atstovas spaudai Gazoje. "Hamas" atmeta neteisėtus amerikiečių grasinimus, kurie dar kartą įrodo, kad Jungtinės Valstijos priešiškai nusiteikusios mūsų žmonių atžvilgiu. "Hamas" patvirtina savo ryžtą tęsti kovą prieš Izraelio okupaciją", - sakė grupuotės atstovas spaudai Ismailas Hamiya.

Sakydamas savo pirmąją metinę kalbą Kongrese, prezidentas G.W.Bushas pagrasino imtis karinių veiksmų prieš Iraką, Iraną ir Šiaurės Korėją bei pažadėjo persekioti visame pasaulyje besislapstančius teroristus, kurie yra tarsi "tiksinčios uždelsto veikimo bombos".

JAV vadovas išskyrė kelias teroristų grupuotes, paminėdamas "Hamas", "Hezbollah", "Islamo džihadą" ir "Jaish-i-Mohammed". "Islamic Jihad" 1980 metais buvo įsteigta Libane kartu su kitomis Irano remiamomis grupuotėmis, viena kurių taip pat yra "Hezbollah".

"Hamas" buvo įsteigta 1987 metais, kai tik prasidėjo pirmoji palestiniečių intifada (sukilimas) prieš Izraelio okupaciją, kuri tęsėsi iki 1993 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.